13 december 2011

Katatonia 20-årsjubilerar med galakonsert i Stockholm

Efter en omfattande världsturné med konserter i bland annat Luxemburg, Tyskland, Holland, Frankrike, England, Spanien och USA fortsätter det tjugoårsjubilerande svenska hårdrockbandet Katatonia onsdag kväll denna vecka sitt jubileumsfirande med en konsert på Göta Källare i Stockholm.

Sedan debut-EP:n Jhva Elohim Meth 1993 har Katatonia gett ut åtta album. Bandet har gått från att vara black metal till doom till mer egensinnig depressiv rock.

På sin stora jubileumsgala i Stockholm kommer Katatonia – med tidigare bandmedlemmar och gästartister som Frank Default och Krister Linder (som flyger över från New York för konserten) bland annat att spela genombrottsalbumet Last Fair Deal Gone Down [Peaceville / Sound Pollution] från 2001 i sin helhet. Totalt kommer man att spela över mer än två och en halv timme. Förband är Enter The Hunt.

Efter onsdagens spelning på Göta Källare fortsätter Katatonia sedan vidare till Norge, Danmark och Holland, där man avslutar sin Europa-turné på Eindhoven Metal Meeting.

Claes Olson

Länk:
http://katatonia.com/