29 november 2011

MUSIKFÖRLAG Niclass Björlund startar Edition Björlund

Niclass Björlund, tidigare musikförläggare på bl.a BMG Rights, Scandinavian Songs och Sweden Music, har i samarbetet med det europeiska independentbolaget Strictly Confidential startat det nya musikförlaget Edition Björlund AB i Stockholm.

Strictly Confidential, sedan 25 år tillbaka musikbolaget Play It Agains (PIAS:s) förlagsarm och ett av de största independentförlagen i Europa, går in som delägare och partner i Edition Björlund.

– Vi ser en stor potential med gedigna förlagskunskaper i Edition Björlund och Niclass Björlund, säger bolaget CEO Pierre Mossiat. Vi har känt varandra väldigt länge och vi får nu äntligen jobba ihop igen.

– Vi vill bredda independentscenen i Skandinavien genom att öppna ett alternativ som vi hoppas ska vara intressant för många utländska förläggare som söker representation i Skandinavien, förklarar Niclass Björlund. Vi kommer också självklart representera svenska låtskrivare i världen och som independent väljer vi partner efter vilka vi tycker passar låtskrivarna bäst. Nu när förlagshorisonten förändras och många förlag slås samman tror vi att behovet av fler spelare på arenan är stort.

– Självklart är förtroendet som Strictly Confidential ger mig oerhört smickrande. Jag har alltid gillat deras sätt att arbeta på och ser dem som ett av de absolut viktigaste förlagen i hjärtat av Europa. Det känns stort att de nu är delägare och partners. Jag hade inte kunnat önska mig någon annan än dem!

Claes Olson