24 november 2011

GULD & PLATINA Tove Styrke guldbelönad efter framgångsrikt år

Idag, torsdag hade Sony Music det stora nöjet att få överlämna en guldskiva till Tove Styrke, vars självbetitlade debutalbum som släpptes för ett år sedan nu även börjar uppmärksammats i utlandet.

För sitt guldsäljande debutalbum utsågs Tove Styrke tidigare i år till Årets nykomling på P3 Guld. Alla hennes fyra singlar från albumet har legat topp 10 på airplaylistan. White Light Moment har sålt platina och just nu tillhör Call My Name de mest spelade låtarna på radio.

I den amerikanska tidningen New York Post har Tove Styrke blivit omskriven som en av de tio mest intressanta artisterna – ”en svensk artist att hålla ögonen på”. I september gjorde Tove Styrke ett showcase på Popkomm i Berlin och nästa år är hon en av Sony Musics prioriteter i Tyskland, Schweiz och Österrike.

12 januari framträder Tove Styrke på Eurosonic Noorderslag i Holland den 12 januari. I Sverige syns och hörs hon den här veckan Tove i säsongspremiären av På Spåret i SVT (fredag kväll).

Claes Olson