8 november 2011

Alex Saidac uppmärksammas i utlandet

Den svenska sångerskan och låtskrivaren Alex Saidac har den senaste tiden börjat uppmärksammas internationellt. Singeln We Shine [Island Records / Universal Music] är topp 10 på Commercial Pop Club Chart i Storbritannien och även i Norge, Finland, Danmark, Österrike, Belgien, Grekland, Polen och Ryssland är hon gång.

I Storbritannien har Island Records jobbat med Alex Saidacs debutsingel sedan tidigare i höstas. Utöver ovanämnda territorium kommer bolaget nu även att påbörja lanseringen av We Shine – som sedan i somras har legat högt på svenska danslistan – i USA, Australien och Japan.

Alex Saidac gör sin musik i samarbete med det efterfrågade produktionsteamet Holter/Erixson. Hon är 22 år och är sedan några år tillbaka DJ på Stockholmscenen. Hon har även hunnit gå utbildningen Musikmakarna och praktikerat i Los Angeles.

Claes Olson