1 november 2011

MELODIFESTIVALEN leds av kvinnlig trio

Tre kvinnor leder Melodifestivalen nästa år. Skådespelerskan Helena Bergström har sällskap av sångerskan Sarah Dawn Finer – som själv tävlat i Melodifestivalen – och komikern Gina Dirawi från Ana Gina Show på svt.se.

– Dessa tre individer med sina olika specialkunskaper kommer tillsammans att bli något som vi aldrig har sett tidigare. Det är den optimala trion – de har spets, bredd, glädje och mod. Det finns ingenting som dessa tre inte kan eller vågar tillsammans, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen 2012, i ett pressmeddelande.

Sarah Dawn Finer kommer att stå på scenen i alla sex program av festivalen.

– Vi kommer att synas i olika konstellationer under turnén. Ibland alla tillsammans, ibland två och två och ibland ensamma. Det är väldigt roligt att vi står för helt olika saker och representerar tre olika kulturarbetaryrken och generationer. Jag tycker också att det är jättekul att det är tre kvinnor som leder Sveriges största underhållningsprogram. Jag har träffat de andra två en och en, men i dag är första gången som vi träffas alla tre setts tillsammans, berättar sångerskan för svt.se

Helena Bergström spelade en gång i filmen Livet är en schlager och började faktiskt sin karriär som programledare.

– Jag älskar att röra om i grytan. Det här är det i tv som mest av allt engagerar svenska folket, och att vara där känns väldigt roligt för mig. Jag började min karriär som programledare för ett ungdomsprogram i SVT som hette Vidöppet i just de här korridorerna, säger hon till svt.se.

Gina Dirawi avslöjades som en av programledarna redan i helgen.

– För mig är Melodifestivalen som ett slutmål. Sedan kan jag gå i ide. Jag vet inte vad jag ska göra härnäst för att kunna slå det här, jag måste försöka hitta nya mål efteråt, säger hon till svt.se.

Lars Nylin