27 oktober 2011

Panic & Action i nytt avtal med Cosmos Music Group

Cosmos Music Group och Panic & Action har förnyatt sitt distributionsavtal och utökat det digitala territoriet till att omfatta hela världen. I veckan undertecknade Mattias Lörstad (Head of Label Representation/Cosmos Music Group), Robert Litsén (Head of Business Development/Cosmos Music Group) och Peter Ahlqvist (Panic & Action) avtalen.

Tidigare i år köpte Burning Hearts-ägaren/grundaren Peter Ahlqvist ut sin tidigare partner och delägare Eric Höjdén ur Panic & Action. Nu satsar man mer mot bolagssidan, och ämnar nu i en framtida satsning utveckla både sin managementgren och den digitala musiksidan.

I höst släpper bolaget bl.a ett nytt album med Walking With Strangers samt samlingen Panic & Action Fall 2011, där artister och band som Bad Religion, Slipknot, Usher, Laleh och Crash Diet tolkas av bolagets egna artister. Samlingen släpps på måndag (31/10) och pushas hårt i flera territorier. I USA görs det i samarbete med Alternative Press, i UK i samarbete med Rock Sound och i Australien med Blunt Magazine.

Utöver ovanämnda utgivningar är även Her Bright Skies snart aktuella med ett nytt album och under hösten släpper Panic & Action singlar med Adept, Her Bright Skies, Chemical Vocation och Social Siberia.

Claes Olson