27 oktober 2011

Kee Marcello till Sound Pollution

I veckan har Kee Marcello varit på löpsedlarna till följd av sin stämningsansökan mot sitt tidigare band Europe. I veckan blev det dessutom klart att Sound Pollution släpper såväl hans nya album Kee Marcello – Redux: Europe, som de tidigare albumen Melon Demon Divine och Shine On i remastrade versioner.

Det nya albumet – som marknadsfördes stort på MIDEM i Cannes i januari – innehåller såväl nyinspelningar av ett urval av Kee Marcellos största hits med Europe och Easy Action som helt nya låtar. För första gången ges hans kända gitarrsolon Bumble Kee och Hammers Heart ut på skiva.

Parallellt med Sound Pollutions skivutgivningar släpper Bonnierförlagen den självbiografiska boken Rockstjärnan som Gud glömde – ”en skoningslöst ärlig rockbiografi”, skriven tillsammans med journalisten Stefan Johansson.

Claes Olson