27 oktober 2011

P3 Guld för tionde gången

I januari nästa år kommer Sveriges Radios stora musikpris P3 Guld att arrangeras för tionde året i rad. P3 Guld 2012 går av stapeln på Lisebergshallen i Göteborg lördag 21 januari. Galan direktsänds i P3 och senare samma kväll i SVT1.

P3 Guld 2012 blir den tionde P3 Guld-galan i ordningen. Den första galan ägde rum 2003 i Växjö som en del av P3 Popstad, därefter flyttade man till Göteborg. Tidigare år har galan ägt rum på Växjö Konserthus, Storan, Rondo, Lorensbergsteatern och Scandinavium. 2012 blir andra året i rad man är på Lisebergshallen.

– P3 Guld, Sveriges finaste musikgala, fyller tio år och vi är så glada och stolta över att återigen få vara med och ordna den här fantastiska musikfesten i Göteborg, säger Joakim Albrektson, projektledare på Göteborg & Co.

– P3 Guld älskar svensk musik! 10-årsjubiléet innebär att galaföreställningen får en extra guldram kring alla fantastiska artister som har nominerats och som uppträder, säger P3 Gulds projektledare Maths Broborg.

– Lisebergshallen är en perfekt plats för den kokande gryta av unika musikupplevelser, spännande prisutdelningar och täta publikkontakt vi på P3 Guld strävar efter att få bjuda på. Det ska bli mycket roligt att återvända dit efter förra årets succé och återigen få äran att möta P3 Gulds stora engagerade publik.

På P3 Guld-galan delas det ut priser i nio kategorier. Vilka artister som uppträder på galan avslöjas inom kort. De nominerade artisterna presenteras på den årliga presskonferensen i början av december.

Biljetter till P3 Guld 2012 släpps idag, fredag 28 oktober.

Claes Olson