27 oktober 2011

KONFERENS TAG Salon i Stockholm

I samarbete med Export Music Sweden arrangerades den här veckan TAG Salon – An intimate gathering of like-minded people på Nalen i Stockholm. Under ledning av initiativtagaren och musikbranschgurun Ted Cohen från USA diskuterade ett fyrtiotal särskilt inbjudna representanter för svensk musikbransch bl.a Apple, Spotify och den digitala utvecklingen i stort.

Såväl lokala svenska frågeställningar och problem som den globala utvecklingen inom den digitaliserade underhållningsbranschen var på agendan när Ted Cohen, grundare av TAG Strategic, efter ett kort inledningsanförande drog igång den öppna diskussion på Nalen, där ett fyrtiotal branschpersonligheter deltog. Diskussionen inne på Harlem blev ovanligt öppenhjärtig och Cohen styrde rutinerat samtalet som gav många nya insikter.

Såväl flertalet chefer för de största svenska musikbolagen fanns på plats, liksom de flesta personer med expertis på just det digitala musikområdet.

Efter Stockholmsbesöket fortsätter TAG Strategic sin Europa-turné med eventet TAG Salon. Den här veckan står även Köpenhamn och Berlin på programmet.

Claes Olson