20 oktober 2011

ORGANISATION Manifest on tour

Snart drar Manifest On Tour genom Sverige. Starten sker i Eskilstuna den 5 november. Resan i regi av de oberoende bolagens organisation SOM avslutas med stor final på Manifestgalan i Stockholm den 3 februari 2012.

Lokala band i varje stad tävlar om priset att få öppna 10-årsjubilerande Manifestgalan inför ett fullsatt Nalen den 3 februari 2012. Banden får också genom tävlingen chans att träffa lokal och nationell musikbransch, få sin spelning bedömd och ett personligt möte med skivbolag och förlag. Överallt blir det showcase, seminarium och coachning. Manifest On Tour genomförs i Eskilstuna, Piteå, Helsingborg, Halmstad, Sollentuna, Sundsvall, Växjö, och Linköping med heldagar för musiker och artister. Turnén sker i samarbete med studieförbundet Sensus. Datum och spelställen finns här: http://manifestgalan.se/manifest-on-tour/

– Sensus har mer än 1500 band som spelar varje vecka i våra replokaler. Många av dem har spelat i flera år och vill nå ut till en större publik. Genom Manifest On Tour hjälper vi dem att lyckas med det. Vi ger dem kunskap och ser till att de möter rätt personer, säger Magnus Pejlert, musikansvarig på Sensus studieförbund.

SOM, Svenska Oberoende Musikproducenter, ser ett stort värde i att det sker möten på många olika nivåer mellan artister, musikutgivare, kulturetablissemang och de ideella krafterna . Vi vill bidra till en kompetenshöjning och till att bredden inom det svenska musiklivet hittar kanaler för att frodas och utvecklas. Genom Manifest on Tour kan vi både informera och inspirera. Vi är mycket glada att SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, valt att följa med på Manifest-resan. Det gör att vi kan erbjuda ännu mera kunskap och intressant information säger Anders Engström, ordförande i SOM.

Manifest On Tour -turnén markerar starten på nya och utökade Manifest. Utöver turnén står detta på agendan:

4 december Manifest Independent Label MarketStrand i Stockholm- ”En julmarknad för oberoende skivbolag”. Showcase med nya akter, skivförsäljning mm. Efter engelsk förlaga. Se här: http://www.youtube.com/watch?v=9M2FSfNVR8U

2-3 februari – Manifestdagarna i Stockholm – SOM – Svenska Oberoende Musikproducenter-producerar tillsammans med studieförbundet SENSUS seminarier i samband med Manifestgalan.

3 februari Manifestgalans 10-ÅRSJUBILEUM

Manifestgalan på Nalen i Stockholm. Den stora finalen och prisutdelning. Manifestgalan uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag. ”Vi vill visa på all fantastisk musik som görs på oberoende bolag och få publiken att göra nya musikaliska upptäckter”, skriver arrangerande SOM i ett pressmeddelande.

Lars Nylin