11 oktober 2011

England gillar Jasmine Kara

Efter framgångarna i Sverige med debutalbumet Blues Ain't Nothing But A Woman Gone Bad (Tri-Sound/Cosmos), arbetar nu sångerskan Jasmine Kara för fullt med att skriva nytt material till uppföljaren.Samtidigt får hon alltmer brittisk uppmärksamhet.

Jasmine Kara har spenderat större delen av 2011 med att skriva låtar inför det kommande albumet. Hon har skrivit tillsammans med ett antal olika låtskrivare och producenter i Sverige, men har också tillbringar flera veckor i Los Angeles för att skriva med namnkunniga låtskrivare där. Just nu befinner Jasmine sig i London för att bl a skriva med medlemmar ur Paul Wellers band.

Samtidigt har kampanjen inför den brittiska utgivningen av Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad (Acid Jazz/ShellShock) påbörjats. Det initiala mottagandet har varit mycket starkt bl.a. på radio, med tidig DJ-support av både JazzFM:s Peter Young och BBC6:s Craig Charles på hans Funk & Soul Show.

Singeln In The Basement har nyligen även premiärspelats på såväl Terry Wogans som Chris Evans stora morgonshower, vilket bara ett par dagar senare renderade Jasmine hennes första iTunes UK-etta på deras Blues Top 20. Före storheter som Etta James och Ray Charles. På samma lista hamnade även Jasmines andra singel Try My Love Again (#5), troligtvis p.g.a en brittisk TV-synk som låten just nu figurerar i.

Jasmine Kara har även uppträtt på diverse klubbar i London, bl.a. The Blues Kitchen i Camden, då hon även fick oväntat besök från TV4 som var där med ett filmteam för att filma nytt program med Linda Sundblad. Fler brittiska spelningar planeras under hösten i samband med den stundande albumreleasen.

Lars Nylin