6 oktober 2011

Sony säkrar Abu Dhabi-pengar i EMI-auktionen

I går onsdag avslutades den andra auktionsronden när Citigroup säljer EMI Music. På torsdagen rapporterade tidningen Financial Times att Sony inför sitt bud säkrat pengar från bl.a. en fond i Abu Dhabi.

Det är från fonden Mubadala och från investmentbanken Raine som Sony enligt rapporterna säkrat pengar för att kunna konkurrera med intressenter som Universal Music Group och Warner Music Group, detta i avsikten att bjuda på såväl skivbolaget som förlaget EMI.

Säljaren Citigroup tros vilja ha mellan 3 och 3,5 miljarder dollar för EMI. De dåliga tiderna på finansmarknaden gör dock att buden hittills varit lägre, uppger källor bl.a. till nyhetsbyrån Bloomberg.

Bland de som fortfarande fins med i bilden, men som uppges fokusera på antingen skivbolaget eller förlaget finns BMG Rights Management och affärsmännen Ron Perelman respektive Ron Burkle.

Enligt amerikanska branschmedier kommer det att ta två till tre veckor innan affären avslutas. Men det kan också, tror vissa, blir så att Citigroup avvaktar en konjunkturuppgång innan de säljer.

Lars Nylin