29 september 2011

Way Out West nominerade i MTV O Music Awards

Way Out West är nominerade i kategorin Most Innovative Festival i höstens upplaga av MTV O Music Awards. Way Out West, som enda skandinaviska festival, tävlar mot klassiska festivalerna Coachella och Lollapalooza liksom de nyare förmågorna Pitchfork Music Festival och iTunes Festival.

– Jag tycker det är jättekul att en svensk festival uppmärksammas internationell i stora sammanhang. Och stolt över att det är Way Out West, säger Joel Borg på Luger, arrangör av Way Out West, till MI.

I motiveringen för Way Out West belyses den starka närvaron i sociala medier och festivalens mobilapp. Samarbeten med musiktjänster såsom Spotify nämns, liksom faktumet att Way Out West lyckades få till Youtube-fenomenet iamamiwhoamis första liveframträdande någonsin.

Inför årets festival var målet att ha en hög närvaro på nätet och en nära dialog med besökarna. Ett mål som definitivt blev till verklighet – på Twitter sattes rekord med fler än tiotusen tweets, tusentals Instagram-foton laddades upp och Way Out West blev största svenska festival på både Facebook och Twitter. Mobilappen, som finns till både iPhone och Android, var banbrytande och gav användarna möjlighet att skapa och dela med sig av sitt konsertschema, se var i Göteborg vännerna befann sig liksom i realtid följa köstatus till de olika klubbarna”, skriver Luger i ett pressmeddelande.

MTV O Music Awards är en ny gala som syftar till att belöna "best art, creativity, personality and technology of music into the digital space". Första galan hölls i Las Vegas och vinnarna inkluderade Lady Gaga (Most Innovative Artist) och Kanye West (Best Tweet med ?I hate when I’m on a flight and I wake up with a water bottle next to me like oh great now I gotta be responsible for this water bottle”).

Den 31 oktober arrangeras en prisutdelning i Los Angeles och kategorierna är bland annat Best Web-Born Artist, Digital Genius Award och Best Music Forum. Sändningarna från galan sker via online-streaming samt sociala medier som Facebook och Twitter.

Övriga svenska nomineringar:

SoundCloud (Best Music App)
Spotify (Most Addictive Social Music Service).

Lars Nylin

Länk till galan:

www.omusicawards.com