27 september 2011

Adam representerar Sverige i Rap It Up

Det är nu klart vilka fem rap-talanger som gått vidare till nordisk final i tävlingen Rap It Up. Vid finalen på Lava (Kulturhuset) i Stockholm den 14 oktober representerar Adam Kanyama Sverige.

De fem finalisterna är:

Adam Kanyama, 15 år, Sverige
Alli Abstrakt, 20 år, Island
Fabeldyret, 21 år, Danmark
Kaveh, 16 år, Norge
Reaktio, 15 år, Finland

Samtliga finalister kommer att göra ett kort live-framträdande utifrån vilket juryn kommer att bedöma vem som tar hem segern och vinner 1000 Euro samt en inspelning med The Salazar Brothers i Redline-studion.

Under finalkvällen hålls även en nordisk paneldebatt med delar av expertjuryn på plats: Ametist Azordegan (SE), Redrama (FI), Amir Ghomi (DK) och Þorsteinn Lár Ragnarsson (IS) från isländska rapgruppen XXX Rotweiler. Det blir ett samtal om ungdomskultur, integration och hiphop i Norden.

Rap It Up ingår i ett samnordiskt projekt för att bygga broar mellan nordiska ungdomar och uppmuntra dem att använda de skandinaviska språken mer, stärka kommunikationen och skapa nya möjligheter för ökad förståelse, integration och dialog.

Lars Nylin

För mer information om Rap It Up se www.rapitup.org