22 september 2011

UTGIVNING Petter bakom bok om svensk hiphop

Hiphopkulturen i Sverige har nu närmare ett kvartssekel på nacken. Goda Dagars Magi är den första boken om svensk hiphop som är berättad och illustrerad av människorna som själva var med när kulturen fick fäste i landet.

I fotoboken Goda Dagars Magi skildras genom fotografen Camilla Cherrys kameralins hur hiphopscenen i Sverige och framförallt Stockholm växer fram och går från liten och obskyr subkultur till det fenomen den är idag.

Rapparen Petter och DJ:n Patrik ”Sleepy” Elofsson – två av de som var med i nittiotalets början där boken har sin utgångspunkt – berättar om upplevelser från denna tid. Boken dokumenterar tiden från tidigt 1990-tal till sent 00-tal och i boken förekommer såväl kända som okända personer verksamma inom kulturen.

Med boken följer en DVD som innehåller musikdokumentären Mikrofonkåt av Mårten Lindsjö, som berättar om Petters artistkarriär. På DVD:n finns också ett antal exklusiva Petter-låtar, bl.a Thomas Rusiak-producerade Underverk som spelades in för Petters debutalbum Mitt Sjätte Sinne men som aldrig tidigare släppts i sin helhet.

Goda Dagars Magi ges ut av bokförlaget Telegram och släpps den 13 oktober.

Lars Nylin

Hiphopkulturen i Sverige har nu närmare ett kvartssekel på nacken. Goda Dagars Magi är den första boken om svensk hiphop som är berättad och illustrerad av människorna som själva var med när kulturen fick fäste i landet.

I fotoboken Goda Dagars Magi skildras genom fotografen Camilla Cherrys kameralins hur hiphopscenen i Sverige och framförallt Stockholm växer fram och går från liten och obskyr subkultur till det fenomen den är idag.

Rapparen Petter och DJ:n Patrik ”Sleepy” Elofsson – två av de som var med i nittiotalets början där boken har sin utgångspunkt – berättar om upplevelser från denna tid. Boken dokumenterar tiden från tidigt 1990-tal till sent 00-tal och i boken förekommer såväl kända som okända personer verksamma inom kulturen.

Med boken följer en DVD som innehåller musikdokumentären Mikrofonkåt av Mårten Lindsjö, som berättar om Petters artistkarriär. På DVD:n finns också ett antal exklusiva Petter-låtar, bl.a Thomas Rusiak-producerade Underverk som spelades in för Petters debutalbum Mitt Sjätte Sinne men som aldrig tidigare släppts i sin helhet.

Goda Dagars Magi ges ut av bokförlaget Telegram och släpps den 13 oktober.

Lars Nylin

Petter, Sleepy och fotografen Camilla Cherry dokumenterar i fotoboken Goda dagars magi den svenska hiphopkulturens framväxt.