20 september 2011

Lasse Berghagen tillbaka på Frituna/EMI

Lasse Berghagen är aktuell med nytt album den 5 oktober. Utgivningen innebär också att Berghagen är tillbaka på etiketten Frituna.

– Jag gav ut fem skivor på Frituna innan skivmärket försvann. Nu är Frituna tillbaks med Calle Kindbom som ledare. Jag är synnerligen glad över att få arbeta med Calle och Frituna med min nya CD, säger Lasse Berghagen.

Titelspåret Bara lite längtan och ytterligare tre låtar på albumet har Lasse skrivit tillsammans med Thomas Enroth från Finland. Samarbetet med Enroth inleddes med Till en fader, som nyligen toppat finlandssvenska listorna med Helene Nylund. Nu kommer i Lasses egen version på nya albumet.

Förutom de fyra nyskrivna kompositionerna innehåller albumet Så mycket bättre-succéerna Längesen (Petter), Somliga går i trasiga skor (Eldkvarn) och Because I Love You (September).

På albumet finns också ett antal av Berghagens mest önskade sånger genom åren, som Teddybjörnen Fredriksson, En kväll i juni och Sträck ut din hand.

Hösten är fullspäckad för Lasse Berghagen. Efter 50 utsålda hus landet runt landar den bejublade föreställningen Från ballad till burlesk den 29 september på Scalateatern i Stockholm, och fortsätter sedan att spelas på andra scener i höst.

Lasse avslutar hösten med fyra föreställningar av Kafferepet på Nya Parkteatern i Örebro i december. Lasse medverkar även i P4 Extra med Lotta Bromé den 26 september och i SVT:s Gokväll den 14 oktober.

Lars Nylin