15 september 2011

Nya chefsroller inom Warner/Chappell Music

För några veckor sedan axlade Warner/Chappell Music Scandinavias vd Lars Karlsson en ny roll som vd för förlagets samlade region i Skandinavien och Tyskland: Warner/Chappell Music Scandinavia & Germany. Den här veckan offentligjordes att Julius Petersson på förlagets stockholmskontor får en ny roll som Senior International Creative Manager.

Musikförlaget Warner/Chappell har tidigare aldrig haft samma ledning för sina dotterbolag på den skandinaviska och tyska marknaden. Lars Karlsson har förut varit chef för tyska BMG Music Publishing (i Norden), men i sin nya roll som vd för Warner/Chappell Music Scandinavia & Germany blir han den tyska avdelningens första svenske chef. I samband med Popkomm förra veckan samlade han sina nya tyska medarbetarna för en träff i Berlin med några av deras skandinaviska kollegor.

Julius Petersson har, tillsammans med Jane Bell på Warner/Chappell Music UK, utsetts till det inom förlaget nya uppdraget som Senior International Creative Manager. Liksom tidigare kommer de båda att vara baserade på sina tidigare kontor i Stockholm respektive London, men de kommer gemensamt att ansvara för ledningen av Warner/Chappell Music engelska och svenska låtskrivar- och produktionsteam.

För att maximera sin gränsöverskridande potential för förlagets amerikanska, brittiska och svenska låtskrivare kommer man nu att stärka samarbetet med Warner/Chappells amerikanska team. Tyngdpunkten ligger på att skapa hits genom ett tätt och nära samarbete i syfte att finna nya möjligheter och prioriteringar.

Claes Olson