15 september 2011

Örebro redo för Live at Heart

I helgen arrangeras i Örebro festivalen Live at Heart. Med 800 musiker och 300 spelningar på 24 scener är det möjligen landets största. I samband med festivalen arrangeras det även ett antal seminarium om musik och musikbransch.

– Det är kanske till och med Europas största festival, frågar sig Johannes Nilsson, från arrangörsföreningen SceniT i Nerikes Allehanda.

De flesta genrer är representerade från i en festival som blivit en talangkälla för allt fler a&r-personer i musikindustrin. Johannes Nilsson fortsätter:

– En del har skivkontrakt, andra är på jakt efter skivkontrakt. De flesta är relativt okända men det är genomgående hög kvalitet. Ska man upptäcka ny musik så ska man absolut vara på plats, säger han.

På fredag 16 september kl 13.00 kommer Musiksverige och Sponsrings- & Eventföreningen att presentera sin nya rapport ?Musik- och eventbranscherna på frammarsch – en studie av framtidstro och kompetensbehov”. Rapporten är framtagen i samarbete med Campus Nyköping och är den första någonsin i sitt slag som beskriver branschernas behov av kompetens och syn på tillväxt de kommande fem åren. För Musiksverige kommer bolagets vd Elisabet Widlund att finnas på plats.

På lördag arrangerar Musikhögskolan vid Örebro universitet seminarier på Clarion Hotel för festivalens artister och ackrediterade delegater samt. MI:s redaktör Claes Olson leder en debatt med rubriken Musikbranschens livsvillkor 2011 med Anders Hjelmtorp (Export Music Sweden), Håkan Olsson (Rootsy.nu), Janne Granvik (Musikerförbundet), Patrik Larsson (Headlock Management) och Annika Fehling (artist) i panelen. Play Productions (ett producent- och låtskrivarteam som jobbat med exempelvis Martin Stenmarck, Susan Boyle och Kumi Koda) berättar om hur deras arbete går till och hur man jobbar mot förlag. Per Aldeheim (Lambretta, Nick Carter, Def Leppard) berättar hur en hitlåt blir till.

Lars Nylin

Mer om Live at Heart:

http://www.liveatheart.se/
http://meny.nu/nyheter/1.1355235-300-konserter-pa-sveriges-storsta-festival