14 september 2011

Martin Ingeström om Universals nomineringar

Universal Music Publishing dominerar stort bland årets nomineringar till Musikförläggarnas Pris. VD Martin Ingeström ser ett mönster i när hans förlag får utdelning i priset.

Med låtskrivare som Veronica Maggio, Håkan Hellström, Swedish House Mafia och Daniel Adams-Ray i huset fick Universal Music Publishing föga överraskande stor utdelning bland de nominerade till Musikförläggarnas Pris.
En nöjd VD Martin Ingeström säger till MI:

– Fantastiskt kul,naturligtvis. I och med framgångarna under perioden så är det inte helt oväntat men likväl mycket glädjande. Vi har varit lyckosamma vartannat år känns det som, så det var väl vår tur i år…

Han fortsätter:

– Det är en extra spännande jury i år med tidigare vinnare, blandat med A&R-personer från förlagen och några utvalda journalister, så förhoppningsvis är de nominerade hedrade och glada!

När MI frågar Martin om han även i år ansvarar för själva galan i november blir svaret:

– Jag är som vanligt Festgeneral för galan. Det blir några mycket spännande förändringar, men konceptet består. Ola Håkansson har ju beslutat sig för att sluta som konferencier så vi får se vem som tar över…

Lars Nylin