8 september 2011

Universal Music partner i The Voice

Vintern 2012 börjar The Voice Sverige sändas i TV4, Universal Music är samarbetspartner. The Voice är ett holländskt format som även gjort succé i USA, där artisterna som medverkat som coacher är världsstjärnorna Christina Aguilera, Cee-Lo Green, Adam Levine från popgruppen Maroon 5 och countrystjärnan Blake Shelton. Precis som det amerikanska originalet har The Voice Sverige erfarna coacher, här bestående av Carola Häggkvist, Petter, Magnus Uggla och Ola Salo.

Coacherna hjälper de oetablerade talangerna att utveckla sina egna röster och uttryck.

– Vi är både stolta och glada över att vara med i jakten på nya talanger. The Voice är skapat för att hitta artister med unika röster som kan vidareutvecklas och där vi som musikbolag kan bidra med våra erfarenheter och resurser, säger Per Sundin, vd Universal Music.

Som MI tidigare meddelat utökar Universal Music med en ny avdelning, UTV (Universal TV), för att kunna hantera bland annat The Voice. Ansvarig är Claes Uggla.

– Vårt mål är att hitta nya artister att etablera i Sverige. Musik kopplat till tv-format ger stora möjligheter till olika samarbeten, säger Uggla.

Lars Nylin