7 september 2011

Roxy Recordings till Universal

I går annonserades att Universal Music köper det danska musikbolaget MBO från Nordisk Film. I affären ingår även svenska Roxy Recordings då MBO är huvudägare i Roxy.

– I takt med att den svenska marknaden för musik har revitaliserats både tack vare nya digital plattformar, läs Spotify, och nya fantastiska artister har våra investeringar i svenska artister konstant ökat. Roxy Recordings är ett fantastiskt bolag som vi redan samarbetar med, via vår digitala distribution. Roxy förstärker vår position som marknadsledare både kreativt och artistiskt, säger Per Sundin, VD Universal Music Sverige,i ett pressmeddelande.

– Jag tycker detta känns jättebra, vi vet att Universal satsar på ny svensk musik, och att de ligger i framkant vad gäller den nya digitala världen vi lever i, fortsätter Leif Käck, grundare och styrelseordförande i Roxy Recordings.

– Som de flesta i branschen vet har jag en lång historia med Universal, och Universal har varit en av våra närmaste samarbetspartners på Roxy under senare tid. De är grymma på det de gör och det är kul att vara tillbaka på deras lag, tillägger Mårten Aglander, VD Roxy Recordings.

Roxy Recordings grundades 2006 och har under de knappa 5 år de funnits kommit att bli en uppmärksammad del av svensk musikbransch. Roxy jobbar med eller har jobbat med artister som Orup, Agnes, Eric Saade, Hästpojken, Le Kid, Malena Ernman, The Ark, Erik Hassle, Magnus Uggla, Thomas Stenström, Eric Gadd, Patrik Isaksson, Sara Varga, Linda Sundblad, Freddy Wexler, Peter Jöback och Sarah Dawn Finer.

Genom underetiketten 33,3 – som Roxy driver tillsammans med låtskrivaren och producenten Jörgen Elofsson – jobbar man även med ett nytt album med Björn Skifs. Roxy Recordings har med The Ark, Malena Ernman och Eric Saade vunnit Melodifestivalen 2007, 2009 och 2011.

Länk till Billboard-artikel om MBO-affären:

http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/universal-music-acquires-denmark-s-mbo-group-1005339372.story

Lars Nylin