29 augusti 2011

ORGANISATION Max Hamburgerrestauranger belönas med Stimgitarren Röd

Stim har tilldelat Max Hamburgerrestauranger AB Stim gitarren Röd. Utmärkelsen går till företag, föreningar och organisationer som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet. Samtidigt är den menad som en uppmuntran att fortsätta ett arbete som leder till att kompositörer och textförfattare ska få ekonomisk ersättning när deras musik framförs.

– Genom att dela ut Stimgitarren Röd till Max Hamburgerrestauranger AB vill vi tacka och uppmärksamma detta företag som tveklöst och tydligt värdesätter musikens betydelse i sin verksamhet, säger Susanne Bodin, kommunikationschef på Stim.

Max Hamburgerrestauranger grundades 1968 och är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Med en omsättning på över en miljard kronor är den Sveriges näst största hamburgerkedja. Max Hamburgerrestauranger är rikstäckande och drivs av familjen Bergfors med Richard och Christoffer Bergfors som vd och vice vd.

– Musik på våra restauranger ger en helhetsupplevelse för våra gäster. Det är något vi arbetat med länge och därför är det hedrande att vi får erhålla Stimgitarren Röd, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Stims motivering lyder:

Max Hamburgerrestauranger AB är ett innovativt företag i restaurangbranschen som på ett medvetet och målinriktat sätt förstått musikens betydelse för sin verksamhet. Genom att skapa en tydlig och stark musikprofil har de även stärkt sitt varumärke och skapat en trivsam atmosfär för sina kunder.

Lars Nylin