25 augusti 2011

VIMMEL David Guetta i Stockholm

Igår gjorde den miljonsäljande franske producenten och discjockeyn David Guetta en blixtvisit i Sverige. På Wall i Stockholm spelade han upp valda delar av det kommande dubbelalbumet Nothing But The Beat [Virgin / EMI] för särskilt inbjuden musikbransch, journalister, dj-kollegor och fans. Nothing But The Beat släpps i Sverige onsdag 31 augusti.

På sitt nya album samarbetar Guetta med bland andra Flo-Rida, Nicki Minaj, Taio Cruz, Ludacris, will.i.am, Usher, Snoop Dogg, Akon, Jennifer Hudson, Sia, Timbaland och Dev. Låtmaterialet som presenterades visade sig vara rikt varierat och albumet innehåller såväl hits som Where Them Girls At (feat. Flo-Rida & Nicki Minaj) och Little Bad Girl (feat. Taio Cruz & Ludacris) som en helt instrumental ?elektronisk” cd.

Nothing But The Beat är uppföljare till albumet One Love (2009) som till dags dato har sålt över tre miljoner exemplar och 12 miljoner singlar, tack vare hits som Sexy Bitch, When Love Takes Over, Memories, Gettin’ Over You och Who’s That Chick. Totalt har David Guetta sålt 5 miljoner album och 17 miljoner singlar.

Guetta har idag över 20 miljoner fans på Facebook, en halv miljard views på sin YouTube-kanal och 1.2 miljoner personer som följer honom på Twitter.

David Guetts presentation på Wall genomfördes i samarbete mellan EMI Music och SPG Live.

Claes Olson