25 augusti 2011

Invasionen i Kina

Dennis Lyxzéns nya band Invasionen genomför nästa månad en sju spelningar lång turné i Kina. Bandets kommande album Saker Som Jag Sagt Till Natten [Ny våg / Sony Music], som här på hemmaplan släpps 28 september, ges i Kina ut av indiebolaget Maybe Mars.

Bland spelstäderna på Invasionens septemberturné finns bl.a Beijing, Shanghai och Zhengzhou. Att bandets album släpps med svenska texter i Kina är enligt bandets frontfigur Dennis Lyxzén inte fullt så konstigt som det låter – efter de flesta kineser inte förstår engelska texter heller.

– Men jag ska faktiskt sjunga in en engelsk version av albumet framöver och testa hur det känns, berättar han. För vi har redan fått bra respons på skivan musikaliskt utomlands. Och det blir intressant, för de översatta texterna blir annorlunda jämfört med de jag skulle ha skrivit direkt på engelska.

Det kommande albumet sägs ha rötter i såväl krautrock och postpunk, vilket dekvis innebär en ny inriktning för Lyxzén.

– Jag har alltid varit lite för nyfiken och velat utmana mig själv. Så fort jag känner mig för trygg i en roll så börjar jag ifrågasätta den eller placera mig i mer obekväma positioner. Jag har aldrig i mitt musicerande har jag aldrig varit cynisk eller hoppat på en våg. Jag drivs av rastlöshet. Vissa tyckte att (The International) Noise Consipiracy var ”retro”, men jag hade aldrig spelat treackords garagerock.

– Det är samma sak denna gång. Det här känns fräscht för oss och de här låtarna driver vår kreativitet framåt. Jag tror att det hörs.

Invasionens Arvegods [Ny Våg / Sony Music] kan den här veckan ses under vinjetten KLIPPET här på MI.

Claes Olson

Invasionen, turnéplan Kina 2011
Sep. 16th Fri. Chengdu@ Little Bar
Sep. 17th Sat. Chongqing@ Nuts Club
Sep. 19th Mon. Wuhan@ VOX
Sep. 20th Tue. Shanghai@ Yuyintang
Sep. 21st Wedn. Nanjing@ 61Club
Sep. 22nd Thu. Beijing@ Yugong Yishan
Sep. 23rd Fri. Zhengzhou@ 7Live