25 augusti 2011

Crashdiet på världsturné

I oktober beger sig det Rockbjörnen-nominerade svenska bandet Crashdiet ut på en världsomspännande turné som för bandet från Europa till Australien till USA och åter till Europa igen.

– Det här blir bandets första USA-turné, berättar bandets manager Michael Sundén på The Unit.

Crashdiets världsturné inleds på The Gaelic Hotel i Sydney, Australien 20 oktober. Två dagar senare spelar man på The Epsy i Melbourne. I november står ett halvdussin spelningar i USA (bl.a i Hollywood, Phoenix och Las Vegas) samt Mexico City på programmet.

Efter turnésvängen i Nordamerika väntar tre veckors turnerande runt om i Europa. Som förband till Michael Monroe & Wednesday 13 spelar bandet runt om i Storbritannen, Irland, Holland och Frankrike, med turnéavslutning tillsammans med Blackrain i Paris 11 december.

Tillsammans med Iron Maiden, Takida, Volbeat och Graveyard är Crashdiet nominerade till Aftonbladets pris Rockbjörnen i kategorin Årets Liveakt Hårdrock.

Claes Olson