9 augusti 2011

MÄSSA POPKOMM närmar sig

Fjolårets återkomst för musikmässan POPKOMM i Berlin blev en succé. Organisationen Export Music Sweden återvänder 7-9 september med en svensk branschdelegation.

Mässan är även i år en del av Berlin Music Week och håller till på den anrika Berlinlygplatsen Tempelhof. PopKomm består av en marknadsplats, showcasefestival och konferenser.

Anders Hjelmtorp på organisationen Export Music Sweden samordnar den svenska närvaron. Han summmerar:

– Fyra nordiska musik exportorganisationer har tillsammans ett stort monterområde som består av bar med mötesplatser och dessutom möjlighet att ha möten i stängda rum. Montern kommer att – gratis för våra deltagare – dessutom innehålla fritt trådlöst internet och plats att lägga ut sitt promotionmaterial. Deltagaravgiften är 200 Euro per person.

Handelsminister Ewa Björling gör den officiella öppningen av PopKomm samt ett "keynote"-tal om svensk musik internationellt. Dessutom bjuder Export Music Sweden och den svenska ambassade på en mottagning där alla svenska deltagare är välkomna. Till detta kmmer flera showcases med svenska artister, bl.a. på Kesselhaus Kulturbrauerei i centrala Berlin.
Lars Nylin

Mer info på länken:

http://www.exportmusicsweden.org/events/2937-2/