4 augusti 2011

v 31

Takida rusar rakt in på plats två med nya Burning Heart och Eric Saade är veckans raket på singellistan. Men vecka 31 var också veckan när Amy Winehouse bortgång började göra avtryck på listorna.

Medelpads stolthet Takida har i sommar varit turnéaktuella ihop med Europe. Det var uppenbarligen rätt medicin för att få fart på det nya albumet. Burning Heart [Universal/Universal Music] går rakt in på plats två bara slagen av Benny Anderssons Orkester. Takidas två senaste album har nått tätplatsen, det återstår att se om det blir ett hattrick.

Övriga nykomlingar på albumlistan: de Sverigeaktuella amerikanerna Deadman med Live At The Saxon Pub [Rootsy/Warner Music] på plats 9 och dansbandet Bengt Hennings med Golden Hits [Atenzia/Budgetgrossisten] som nummer 15.

På singellistan rusar Eric Saade feat. J-Son upp från 21 till 2 med Hearts in the Air [Roxy Recordings/Universal].

På Midpricelistan gör en gammal bekant ny entré som nummer ett. Cornelis Vreeswijks Guldkorn från Mäster Cees memoarer [Metronome/Warner] lägger nu fler veckor till de 168 den redan har på nämnda lista.

En bit nedanför tätplaceringarna innebar vecka 31 en första hyllning till nyligen bortgångna sångerskan Amy Winehouse. På albumlistan kommer Back in Black åter på plats 21. På Midprice-listan finns nu Frank på plats 3. Ny på DVD-listan är Live in London ny som nummer 5. Samtliga är [Island/Universal Music].

Mycket talar för att vi kommer att få se mer av Winehouse de närmaste veckorna.

Lars Nylin