28 juli 2011

v 30

Veckans albumlista innebär klang och jubel för Benny Andersson. Nya albumet från BAO har klättrat till första plats för den turnéaktuella ensemblen.

Efter ett par veckor i topp petas Eric Saade denna vecka ned av en nestor i svensk musik. Benny Anderssons Orkester klättrar upp på tätplatsen med albumet O klang och jubeltid [Mono Music/Universal].

I örigt är listan sommarlugn. Det mest remarkabla är att Pernilla Andersson – med draghjälp av Allsång på Skansen och pågående mopedturné – kommer åter på plats 16 med Ö – Deluxe [Metronome/Warner Music].

På singellistan utmanas nu toppande Chris Medina av Don Omar & Lucenzos multikulturella sommarhit Danza Kuduro [Catchy Tunes/Sony Music]. Den här låten, med inblandade bl.a. från Frankrike och Puerto Rico, ligger i de flesta länder på Universal. I Sverige är det den evige hitfinnaren Michel Petré på Catchy Tunes som presentrat den.

Bland samlingarna återtar Hits for Kids – Summer 2011 [Eva/Universal] tätplatsen och är totalt sett det tredje bäst säljande albumet i riket.

På den klasiska listan dominerar Malen Ernman fortfarande stort, åtta av tio sålda klasiska album förra veckan var Opera Di Fiori [Roxy Recordings/Nordisk Film]. Men på de två klassiska listorna är även namnen Jussi Björling och Martin Fröst flitigt förekommande.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/