14 juli 2011

PRESSTOP Spotify lanseras i USA

Efter två år av rykten lanseras nu den svenska tjänsten Spotify i USA.

Enligt tidningen New York Times ska musiktjänsten fungera som i Europa.Det kommer att finnas en reklamfinansierad gratisversion, en enklare betalversion för 5 dollar i månaden och en premiumtjänst för 10 dollar i månaden.

Spotify har i flera år varit fokuserade på att komma in på just amerikanska marknaden. Nyligen aviserades att en USA-lansering var nära förestående. Det har även spekulerats i ett samarbete med Facebook, om detta nämns dock inget i de nya uppgifterma.

Enligt New York Times blev Spotifys avtal med den sista av de fyramajorskivbolagen, Warner Music Group, klart så sent som på onsdagseftermiddagen. Förhandlingarna med Warner har angetts som ett av skälen till att lanseringen dröjt i USA.

Den 6 juli öppnade Spotify upp sidan www.spotify.com/uk/coming-to-the-us, där amerikanerna kunnat anmäla sig som intresserade av att få en invite när tjänsten väl lanseras.

Lars Nylin/Daniel Johansson

Cnet.com om Spotify och Facebook:

http://news.cnet.com/8301-31001_3-20076098-261/spotify-facebook-in-talks-on-music-service/?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20