7 juli 2011

MOI! Stockholm

I oktober kommer flera klubbar i Stockholm i regi av Music Export Finland att presentera aktuell finsk musik på scenen. Under namnet MOI! Stockholm presenteras såväl pop och elektro som soul och metall i samarbete med klubbarrangörer som Fritz’s Corner, Mother, Airwaves och Mokoma på bl.a Debaser, Södra Teatern och Nalen 5-8 oktober.

Festivalen MOI! Stockholm byggs av klubbarna utifrån sina egna musikaliska inriktningar, vars artistval görs av promotorer från Stockholm. Bland de först presenterade artisterna återfinns bl.a elektropop-systrarna LCMDF, popbandet Cats on Fire, Magenta Skycode, syntorkestern Nightsatan och Burning Hearts. Fler artister kommer att presenteras under juli och augusti.

– Det känns väldigt spännande för Fritz´s Corner att genom att vara en del av MOI! Stockholm få möjlighet att presentera dessa artister för en svensk publik, ,, säger promotorn Johan Nordqvist.

– Vi tycker att den finska musikscenen är extremt intressant just nu. Nya fantastiska akter som Magenta Skycode och Nightsatan förtjänar definitivt att uppmärksammas.

I samband med MOI! Stockholm -festivalen ordnas även You Say Hej We Say Moi, en mötesplats för alla de som arbetar och verkar inom svensk och finsk musikindustri. Målet är att förbättra samarbetet och utbyta erfarenheter och idéer mellan grannländerna och på programmet står bl.a seminarium, företagsmöten och nätverkstillfällen.

Claes Olson

Länk:
www.moistockholm.se