28 juni 2011

Svenska Houston skördar framgångar i England

I vintras skrev det svenska bandet Houston ett avtal med Universal UK/Spinefarm omfattande Storbritannien och delar av Europa. Efter att bandets debutalbum släpptes 24 april har bandet nu gjort flera lyckade turnésvängar till England och i juni bl.a gjort succé på Download Festival samt som förband till Cinderella på Shepherds Bush Empire i London.

– I UK har det gått extra bra för oss, konstaterar Houstons trummis Fredrik Hultgren. Vi har fått åka dit fyra gånger hittills i år och det blir minst en gång till i höst, då till Firefestfestivalen.

De hittills avverkade spelningar i London omfattar bandets showcase på Borderline i London i mars, en turné med Crashdiet i april/ maj, Download Festival i juni och spelningen som förband till Cinderella på Shepherds Bush Empire i London, även den i juni.

På hemmaplan spelade bandet den här månaden på Sweden Rock.

4 juli är Houston förband till Foreigner på Trädgårn i Göteborg. I oktober medverkar Houston på festivalen Firefest i Nottingham och samma månad kommer enligt planerna ett nytt minialbum med bandet att släppas.

Claes Olson

Länk:
Recension av Houstons konsert på Shepherds Bush Empire i London