31 maj 2011

PeeWee och Rusiak till Dope/Cosmos

PeeWee och Rusiak är två av den svenska hiphop-scenens mest meriterade veteraner. Under namnet Still Pee & Ru samarbetar de nu med utgivningar på Cosmos Music nya etikett Dope.

Som medlemmar i kollektivet Natural Bond har PeeWee och Rusiak varit involverade i Petters samt en rad andra svenska artisters framgångar genom åren. Som producent har Rusiak producerat artister som Adiam Dymott, Mange Schmidt, amerikanska hiphop-legenden Slick Rick och många fler. Rusiak har även rönt framgångar som soloartist med monsterhitten Hiphopper och hyllade albumet Magic Villa. PeeWee har en bakgrund på skivbolag och har gästat på flera av Petters hits.

Tillsammans utgjorde de också halva den banbrytande kvartetten Sherlock som 1997 släppte det numera kultförklarade albumet Made To Measure och satte en ny standard för hur svensk hiphop kunde låta.

PeeWee och Rusiak bygger nu vidare på arvet efter Sherlock under det nya namnet Still Pee & Ru. Natural Bond-kollegan DJ Viet-Naam, en av landets mest framgångsrika hiphop DJs, kommer också att vara en viktig del av projektet och är duons inofficiella tredje medlem.

Still Pee & Ru släpper under hösten 2011 ett album på Stockholmskrogen Judit & Bertils nystartade etikett Judit & Bertil Produktion i nära samarbete med Cosmos Music Groups hiphop-label Dope.

Första singeln Black Shadow har cirkulerat bland Stockholms hiphop DJs ett tag nu. Osläppt och eftertraktad har låten och den tillhörande videon vuxit till ett närmast mytomspunnet fenomen på de sociala nätverken.

Black Shadow följs nu upp av nya singeln Slap That DeeJay som också släpps för gratis nedladdning i en begränsad upplaga via hemsidan www.stillpeeandru.com fram tills det officiella releasedatumet 27 juni.

Lars Nylin