25 maj 2011

Cosmos satsar på Dope för ny svensk hip hop

Cosmos Music Group startar en ny etikett – Dope – med fokus på svensk hip hop. Huvudansvarig blir Kent Gillström, som har en lång bakgrund i genren, bl.a som producent av Sherlock, Thomas Rusiak, Petter, Goldmine (med Bloodshy), Ken Ring, Infinite Mass, Feven, Melinda Wrede, Ayo, Spotrunnaz och många andra.

– Det ska bli väldigt kul att börja jobba fokuserat med hip hop igen, säger Gillström. Det finns idag så oerhört många bra nya artister, rappare och producenter där ute som behöver en ordentlig plattform att bygga vidare på sina karriärer från. Där kommer vi verkligen att fylla en funktion. Med hela Cosmos infrastruktur och den solida digital-setup vi har, så kommer Dope bli en tung spelare direkt från början.

Första albumet på Dope-etiketten blir samlingen Dopeness, en uppföljare till hip hop-samlingen Evolution som Cosmos gav ut 2010. Liksom då görs den nya samlingen i nära samarbete med entreprenören, journalisten och programledaren Ametist Azordegan som också står bakom projektet. Bland de medverkande artisterna återfinns bl.a Kartellen, Södra Sidan, Stockholmsyndromet och Still Pee & Ru.

– De stora framgångarna vi hade med Evolution-samlingen var oerhört peppande, säger Ametist. Det ska bli mycket spännande och se om vi nu kan lyfta ribban ytterligare i och med Dopeness. Att den släpps i samband med att Cosmos startar en ny, dedikerad label för svensk hip hop gör det hela bara ännu roligare!

Claes Olson