24 maj 2011

Adrian Lux till Universal

Den svenske houseproducenten Adrian Lux har för Skandinavien tecknat avtal med Universal Music.

Adrian Lux har positionerat sig som en av de mest eftertraktade houseproducenterna i världen. Med hits som Strawberry, Can't Sleep och Teenage Crime, och meriter som produktioner åt bl.a. svenska Rebecca & Fiona och remixare av världsstjärnor som Britney Spears och Daft Punk.

Senaste singeln släpptes på Axwells etikett Axtone och toppade listorna i Sverige, Belgien, England och Australien. Detta ledde till att Adrian Lux stod som Grammisnominerad i kategorin Årets Producent. Förra månaden spelade han på gigantiska Ultra Music Festival i Miami. Några av dansmusikens allra största stjärnor – som Pete Tong, Tiesto, Justice och Swedish House Mafia – Lux-supportrar.

Inför releasen av nya singeln och kommande album väljer Adrian att jobba med Universal Music Sweden för Skandinavien.

-Vi är oerhört glada och stolta att få representera Adrian Lux i Norden, det kommer att bli en spännande resa för oss tillsammans med Adrian de kommande åren, säger Per Sundin, vd för Universal Music Sverige i ett pressmeddelande.

-Adrian Lux är en av Sveriges största och mest talangfulla houseproducenter och dessutom en väldigt trevlig individ. Vi har jobbat mycket ihop under året i samband med Rebecca & Fiona så det känns därför extra kul att bygga vidare på det med Adrians egna material, fortsätter Mikael Wadström , A&R Nighttime på Universal.

Under 2011 turnerar Adrian Lux i USA, Australien och Belgien, men också en del i Sverige. 27 juni kommer första singeln under avtalet, Boy, som följs upp av ett album i höst.

Lars Nylin