19 maj 2011

Goatbridge och Live Nation Finland i samarbete

Goatbridge och Live Nation Finland har inlett ett samarbete i konsertserien Stockholm Sisu Nights, som har ambitionen att presentera finska kvalitativa artister i Sverige. Nästa evenemanget blir 22 juni då det finska bandet Pelle Miljoona Oy uppträder på Kägelbanan i Stockholm.

Idén med konsertserien bygger bl.a på det faktum att det finns många sverigefinländare som är bosatta i Sverige sedan generationer tillbaka. Med Stockholm Sisu Nights hoppas man kunna sammanföra sverigefinländare för en gemensam kvällsfest där man kan njuta av musiken från populära finska artister på svensk mark. Konsertserien startades under hösten 2010 och fler kvällar är under planering.

Det nu aktuella bandet Pelle Miljoona Oy består bl.a av de legendariska Hanoi Rocks-medlemmarna Andy McCoy (gitarr) och Sam Yaffa (bas) och släppte 1980 albumet Moottoritie on kuuma – ett av tidernas mest sålda rockalbum i Finland. Då Hanoi Rocks grundades 1980 hann Pelle Miljoona Oy aldrig turnera med albumet, med 31 år senare har medlemmarna nu samlats igen för att spela albumets låtar live.

Pelle Miljoona Oy ingår förutom Andy McCoy och Sam Yaffa även sångaren Pelle Miljoona, keyboardisten Ari Taskinen och trumslagaren Tumppi Varonen.

Claes Olson