17 maj 2011

4 SNABBA med Leif Käck på Eric Saades bolag Roxy

I ”team Saade” under Eurovision Song Contest fanns bl.a. Leif Käck på Eric Saades skivbolag Roxy Recordings. Käck hann knappt landa på Arlanda innan MI hörde av sig för en 4 SNABBA.

När Eric Saade i lördags slutade på en stark tredjeplats i Eurovision Song Constest i Düsseldorf innebar det inte bara revansch för Sverige i tävlingen. Även för skivbolaget Roxy Recordings blev det lite av tredje gången gillt efter relativa misslyckanden i finalerna för The Ark och Malena Ernman. Bolagets Leif Käck om tankarna strax efter Tysklandsäventyret:

För att börja med den klassiska sportfrågan: hur känns det?

– Det känns naturligtvis mycket bra. Bästa resultatet sen 1999 är ju inte så dumt!

– Jag tycker Eric klarade det strålande. Han är bara 20 år och det är inte lätt att leverera med den pressen.

Berätta om din egen roll i Düsseldorf; är det möjligt att "jobba som skivbolag" i tv/medie-kaoset?

– Min roll därnere var att vara med på repetitionerna och lyssna/kolla och diskutera eventuella förändringar. Vi på Roxy är absolut med i hela processen och tillsammans med hans manager Tomas Lingman står vi artisten närmast. Vi har ju också en del erfarenhet då vi varit med förut med the Ark 2007 och Malena Ernman 2009.

Vad väntar närmast exportmässigt för Eric Saade?

– Vi förhandlar just nu med bolag i många territorier, Popular är just nu exempelvis nummer 6 på iTunes i Tyskland. Vårt mål är att hitta långsiktiga partners som delar vår vision om Eric.

Har Roxy några andra exportprojekt i rullning just nu, och vad har ni närmast för utgivningar?

– Just nu jobbar vi med Le Kid som släpps i Finland, Danmark och senare i England. Agnes jobbar i studion med nytt material.

– Utöver det har vi nya album på gång i sommar med Patrik Isaksson, Malena Ernman och förstås Eric Saade.

Lars Nylin