17 maj 2011

4 SNABBA med Fredrik Olsson hos ESC-vinnande Razor Boy

När Azerbajdzjan vann Eurovision Song Contest var den svenska kopplingen stark. MI har gjort en 4 SNABBA med Fredrik Olsson på Razor Boy Publishing som samarbetar med en av låtskrivarna, Stefan Örn.

Hur gick det gick till när Razor Boy placerade låten hos Azerbajdzjan?

– Vi har haft kontakt med en promotor i Ukraina som vill jobba med Stefan Örns band Apollo Drive. Samme man har rättigheterna till Ell & Nikki. Han frågade helt enkelt om Stefan hade en låt till dem, och på den vägen var det. Stefan tyckte det var en kul grej och gav Running scared till duon.

Vem är Stefan Örn, vad har han för låtskrivarmeriter tidigare?

– Stefan Örn är låtskrivare och gitarrist i gruppen Apollo Drive, samt skriver numera även för andra artister mer och mer, en mycket begåvad låtskrivare. Han var även med och skrev förra årets vinnande låt i Azerbajdzjan.

Betyder detta att Razor Boy fokuserar mer på ESC?

– Nej, men detta var ett speciellt tillfälle och vi tyckte det var lite kul med ett sånt udda land. Vår prio är fortfarande projekt i USA/UK/Europa/Japan, etc.

Vad har Razor Boy annars på gång just nu?

– Massor, vi har haft några mycket framgångsrika år med singlar och cuts med David Guetta, Kesha, Kylie Minogue m.fl. och fortsätter i den andan. Vi skriver för A-projekt i de viktiga territorierna, och vi skapar egna projekt som vi kontrollerar och tar management på. Jag har precis kontrakterat en fantastiskt begåvad engelsk låtskrivare som heter Jo Perry. Hon håller på med en massa olika egna projekt som bl.a. tjejgruppen Stooshe som vi just nu signar i väg i London till ett mycket bra bolag…Jo skriver för flera andra projekt i London nu. Våra andra låtskrivare är som vanligt aktiva för fullt också, så det ser bra ut…

Lars Nylin