12 maj 2011

EUROVISION SONG CONTEST Eric Saade till final

Det satt hårt inne, men som tionde och sista land lästas Sverige upp när de tio länder som avancerade från Euroviions andra semifinal presenterades sent på torsdagskvällen. I finalen på lördag kväll tävlar Eric Saade med sitt Fredrik Kempe-komponerade bidrag Popular mot en ytterst brokig skara artister från totalt 25 länder.

Från torsdagens andra semifinal avancerade de tio tävlingsbidragen från Estland, Rumänien, Moldavien, Irland, Bosnien-Hercegovina , Danmark, Österrike, Slovenien och Sverige.

– Eric och killarna gjorde allt rätt ikväll. De plockade varenda kamera, dansen satt perfekt och det var fantastiskt att se vilken energi de hade på scen. Eric har jobbat målmedvetet och stenhårt för det här och är så väl värd den här framgången. Jag är också oerhört glad för att SVT:s tittare får njuta av Eurovision-festen i ytterligare några dagar. Nu laddar vi om inför lördagens final, säger Christer Björkman, chef för den svenska delegationen.

Klara för final är sedan tidigare Finland, Litauen, Ungern, Grekland, Ryssland, Frankrike, Italien, Schweiz, England, Tyskland, Azerbaijdjan, Island, Spanien, Serbien och Georgien.

Eurovision Song Contest 2011-finalen sänds på lördag 14 maj kl 21:00 i SVT1.

Claes Olson