5 maj 2011

Åsa Enström General Manager BMG Chrysalis

Åsa Enström behåller titeln General Manager även sedan hennes förre arbetsgivare Air Chrysalis köpts av BMG Rights Managment. I samband med den nya förlagskonstellationen har tre branschbekanta namn försvunnit från de två bolagen.

I november 2010 köptes musikförlaget Chrysalis av tyska BMG Rights Management. Det innebar att Air Chrysalis Scandinavia fick ny ägare. I branschen har det spekulerats i om de ansvariga på BMG:s svenska kontor även skulle få ledande roller i den nya konstellationen.

Så blir det inte. Air Chrysalis General Manager Åsa Enström behåller den titel hon haft sedan 2008. In från BMG Rights kommer Karin Welden. Niclass Björlund och Susanne Ericsson på BMG Rights har valt att sluta i samband med sammanslagningen. Från Air Chrysalis har försvunnit VD Ben Malén.

De inblandade har erbjudits att uttala sig för MI men avstått.

Lars Nylin