2 maj 2011

Mother Of God vann Wacken Metal Battle 2011

Mother Of God från Borlänge tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2011. Tävlingen avgjordes den 28:e april på Kägelbanan i Stockholm. Sex band tävlade om att få spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland i augusti.

Vinnaren korades av en jury bestående av personer verksamma inom musikindustrin och under ledning av ordförande Ida Evileye (Crucified Barbara). Motiveringen lyder:

Med båda fötterna fast förankrade i 70-talet och 2000-talet så blev vi i juryn helt hänförda av deras musikalitet och scenframträdande! Med två stycken Hagström gitarrer, en galen trummis och en fantastisk gitarrist så är vi i juryn tokförälskade i Mother Of God årets vinnare av Wacken Metal Battle.”

Första pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i Tyskland augusti 2011. Wacken Open Air är idag världens största metalfestival och drog drygt 75 000 besökare förra året. Mother Of God får även spela på Getaway Rock festival i Gävle under juli.

Wacken Metal Battles startade när festivalen Wacken Open Air ville ge okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien och Brasilien.
I augusti tävlar Mother Of God mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records.

Lars Nylin