26 april 2011

TV Så många kandidater till Så mycket bättre

De senaste veckorna har medier spekulerat i åtskilliga potentiella namn till säsong två av TV4:s Så mycket bättre. Men nu börjar faktiskt deltagarlistan att klarna.

I princip bekräftade: Eva Dahlgren, Mikael Wiehe, Tomas Ledin, Lena Philipsson och Jason ”Timbuktu” Diakité.

Nästan lika bekräftad: Laleh.

Kandidater med goda odds om man får tro spekulerande medier: Ola Salo, Martin ”E-Type” Eriksson, Sven-Erik ”Sven-Ingvars” Magnusson.

Övriga hugade medverkande: åtskilliga.

Förra året hade produktionsbolaget Mastiff svårt att få ihop artister till premiärsäsongen av Så mycket bättre. Inför höstens andra omgång har det varit kö till Mastiff och TV 4 för att få medverka. Även artister som sade nej förra året – Lena Philipsson och Tomas Ledin var två av dessa – har nu aktivt agerat för att få vara med.

Orsaken är givetvis det genomslag som programmet fick. Så mycket bättre hade inte bara stort tittande – runt 1,5 miljoner – och skapade hits för artister som September och Petter.

Tonläget i programmet ansågs dessutom så lyckat att det i ett par fall bidrog till att ge en rejäl karriärskjuts till medverkande. I slutänden blev även albumet från serien en avsevärd succé för Warner Music.

Matilda Snöwall, exekutiv producent för serien på TV4, har de senaste veckorna ett antal gånger fått testa varianter på det klassiska svaret ”Inga kommentarer”.

Men nu börjar det alltså klarna vilka som ska tillbringa några gemensamma junidagar på Pensionat Grå Gåsen i Burgsvik på Gotland. För att göra varandras låtar, leka, samtala – och eventuellt ge en ny riktning till sina karriärer.

Lars Nylin