7 april 2011

ORGANISATION SAMI efterlyser betalningsmottagare

SAMI vill genom Musikindustrin be om hjälp med att fördela insamlade pengar för en rad inspelningar för vilka ingen har rapporterat vilka artister och musiker som medverkar.
– Vi vill till minsta möjliga kostnad dela ut dessa pengar till de som spelar på inspelningarna, hälsar Fredrik Holmgren på SAMI.

– Ja, våra medlemmar har hört oss tjata om dessa listor förut, konstaterar Fredrik Holmgren, som sedan februari är ansvarig för Artist & Relationer på SAMI.

– Nej, vi tycker inte det är självklart att just ni ska fylla i dom, säger han med riktining till MI:s drygt 5 000 läsare. Men om ni har information samlad, så skulle ni kunna hjälpa oss att hjälpa era artister mycket! Har ni inte informationen om vilka som spelar, men kanske vet vem som kan tänkas ha den, så kanske kan ni vidarebefordra nedanstående länk?

SAMI ser helst att man fyller i informationen online, eftersom det både går snabbare och är ett billigare sätt att få det rätt.
– Men det går också bra att skicka in på papper, hälsar Fredrik Holmgren. Ingen lista alls är sämsta alternativet. Så har man all information i till exempel word-dokument eller excel-filer istället, så maila mig!
Eventuellt kan man även ta en kopia på ett informativt skivomslag och skicka in.
– Det är i alla fall en start, så kanske vi kan lista ut resten själva eller med hjälp av någon följdfråga.

SAMI bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Organisationen har över 23 000 anslutna musiker och artister som medverkat på någon skivinspelning och gör detta utan eget vinstintresse och har. Artister och musiker får även ersättning från SAMI när deras musik spelats offentligt.

På länken nedan finns en uppställning över nu saknade inspelningslistor för fyra år tillbaks i tiden.

Claes Olson

Länk:
online.sami.se/MissingAlbum.aspx