5 april 2011

TV Niklas Strömstedt värd för Tack för musiken

Niklas Strömstedt och TV börjar bli en vana. Efter medverkan i Stjärnorna på slottet och På spåret blir han i höst värd för ett intervjuprogram med arbetstiteln Tack för musiken.

Med Elvis Costellos intervjuprogram Spectacle: Elvis Costello with… som uppenbar referens kommer Niklas Strömstedt i programserien att möta svenska artister som han är nyfiken på.

Han säger till TT Spektra om Costello-referensen:

– Det finns idéer därifrån, jag har älskat det programmet ända sedan jag såg det första gången. Tanken är alltså att samtala med och spela ihop med artister som har en ganska lång karriär och som har burit sin karriär genom att skriva egna låtar.

Programserien produceras av produktionsbolaget Titan, ännu är inga gäster officiella. Strömstedt vill inte avslöja några drömgäster, men när MI frågar honom om hans tre favoriter som TV-intervjuare svarar han snabbt:

– Lätta val. Får dock bli fyra! Inside the Actors Studio, Parkinson, Spectacle med Elvis Costello och Later with Jools Holland.

Cia Axelsson, projektledare för programmet på SVT, svarar på frågan till varför man valt just Strömstedt:

– Dels för att han har ett unikt tilltal när han talar med artisterna, han är väldigt bra på att prata musik med folk, han har ett genuint intresse för det här. Det handlar om det kreativa i skapandet. Niklas kommer också att ha med sig ett husband, och det ska också spelas in på en teater.

Lars Nylin