5 april 2011

Start för Sofo Records

Lionheart International knoppar nu av sig med etiketten SoFo Records. Det nya bolaget håller till hos Lionheart på Stockholms söder men får en helt egen musikprofil.

Hösten 2010 beslutade sig Maria Molin Ljunggren (bilden), VD på Lionheart International, tillsammans med sina medarbetare för att starta en ny etikett. Med både studio och kontor mitt i SoFo på Södermalm i Stockholm var namnet givet: SoFo Records.

Samtliga kontrakteringar till SoFo Records är ny skandinavisk musik med internationell potential. Repertoaren består av ny pop, rock, urban och electronica. I ett pressmeddelande säger SoFo att bolaget komer att ha ”Ett starkt fokus på att hitta begåvade producenter och låtskrivare som själva artisterna samt att låta kreatörerna i bolagets studios bli den centrala kärnan för A&R-arbetet.”

MI: Hur frekvent kommer utgivningen att bli från SoFo?

Maria Molin Ljunggren: – Vi tänker inte alltid traditionella albumreleaser på SoFo så jag lovar i dagsläget bara att det kommer att bli en frekvent releaseplan.

MI: Finns det några genrer ni INTE kommer att pyssla med? MML: – Eftersom alla signingar skall ha internationell potential så kommer du varken finna dansband eller traditionell schlager på SoFo.

De första fyra kontrakteringarna blir:

Alex Saidac är en urban pop-artist och DJ som redan väckt uppmärksamhet i musikpressen och på musikbloggar i England och USA. Alex jobbar ihop med SoFos in -house-producenter Oscar Holter och Jakob Erixson (Holter/Erixson).

Gravitonas är ett ambitiöst multimediaprojekt i gränslandet mellan electronica och symfonisk rockmusik, frontat av sångaren Andreas Öhrn och Alexander Bard. Gravitonas har släppt tre EP och byggt upp ett starkt och lojalt följe kring hemsidan gravitonas.net. Just nu röner bandet framgångar bl a i USA där deras singel Religious ligger på plats 30 på Billboard Hot Dance Music Club Play chart.

AiluCrash är ett rockband med rötter från Kiruna, frontat av sångaren Ludvig Nilsson, som lanseras hösten 2011. Bandet medverkar också i filmen Jag saknar dig, där Ludvig även spelar den manliga huvudrollen. AiluCrashs första singel är ledmotivet till filmen, Turn The Tide, som skrivits och producerats av Andreas Öhrn från Gravitonas.

Brandur är en multiartist från Färöarna som jobbar på sitt första album för SoFo Records med producenten Maria Marcus. Musiken är dramatisk electro-pop med ett starkt nordiskt inslag vilket märks på Brandurs första singel på SoFo: The Illusion Of.

SoFo Records delar visserligen backoffice med Lionheart men har i övrigt en helt egen musikalisk och kreativ profil.

Hemsida www.soforecords.com

Lars Nylin