31 mars 2011

Svenska The Knockouts årets punk på American Independent Music Awards

I veckans utsågs det svenska bandet The Knockouts Among The Vultures [Diamond Prime Music / Sound Pollution] till Årets bästa punkalbum på American Independent Music Awards. I juryn ingick bland andra Ozzy Osbourne, Joe Perry (Aerosmith), Benji och Joel Madden (Good Charlotte) samt Pete Wentz (Fall Out Boy).

The Knockouts bildades 1996. Bandet är en trio bestående av Johan Frandsen (sång / gitarr), Ted Jergelind (trummor) och Ken Stone (kontrabas). Tillsammans bildar de, enligt Carl von Schewen på distributionsbolaget Sound Pollution; ”den perfekta länken mellan Stray Cats och Green Day – extremt skickliga musiker, grymt starkt låtmaterial, rå attityd och fantastiska liveframträdanden”.

Även medlemmar i Stray Cats har tidigare lovordat det svenska bandets sångare, gitarrist och frontman Johan Frandsen – liksom den legendariske TV Jones. Denne har i många år arbetat för instrumenttillverkaren Gretsch och konstruerat den gitarrmikrofonerna TV Jones Pickups. Han har dessutom arbetat med bl.a Brian Setzer, Joe Perry (Aerosmith), John Fogerty, Chris Cheney (The Living End), Billy Gibbons (ZZ Top) och Rusty Anderson (Paul McCartney Band). På den stora musikmässan i Frankfurt blev han så entusiastisk över Frandsen att han på stående fot ville teckna ett sponsoravtal med Johan.

The Knockouts har de senaste åren varit huvudakt på den omtalade festivalen Viva Las Vegas samt spelat med band som Social Distortion, The Living End, Stray Cats, Mad Sin och Guana Batz.

I helgen är The Knockouts nominerade på här på hemmaplan till Bandit Music Awards.

Claes Olson