29 mars 2011

In Flames till Razzia

Sounds of A Playground Fading är uppföljaren till 2008 års A Sense of Purpose. Det albumet från Göteborgsbandet nådde den första platsen på den svenska albumlistan och blev guldskiva under totalt 24 veckor på listan. Bolaget fanns då på bolaget Nuclear Blast.

Anders Fridén, sångare i In Flames, säger i ett pressmeddelande:

– Platta nr 10 mina damer o herrar. Att vi lyckats hålla på så länge, leverera så pass högoktanig musik är fantastiskt. Sedan att vi nu levererar "The album of our career" det är en helt annan sak. Snabbt, långsamt, glatt, sorgset, hårt och mjukt. Allt för den gode musik-connoisseuren…Sounds of a playground fading är allt vi någonsin gjort med duracell spons. Så vad fan väntar du på, use and abuse! Just det, vi har gått i säng med Razzia records. Skönt…

Hugo Scherman på Razzia fortsätter:

– Med drygt 2,5 miljoner sålda skivor är In Flames ett av sveriges i särklass största band och det känns enormt coolt att få vara med på deras resa mot den absoluta toppen. Jag älskar Sounds of A Playground Fading – nu kör vi!

Första singeln från albumet kommer i början av maj och albumet släpps 15/6. Redan 1/6 inleder In Flames en sommar-turné i Berlin. Via Centraleuropa anländer man Norden i juli. Bandet framträder på Sonisphere i Stockholm 9/7.

Lars Nylin

När In Flames i juni släpper sitt tionde album blir bolaget Razzia/Family Tree Music.