24 mars 2011

Seremedy på Ninetone Records / Universal Music

Ninetone Records / Universal Music har kontrakterat det unga "visual rock"-bandet Seremedy, med gitarristen/låtskrivaren Yohio, 15 år gammal.

Med en androgyn, extravaganta look och ett modern pop/metal-sound siktar Seremedy siktar på att chocka musikmarknaden i väst. Trots att bandet bara funnits i ett år har de redan hunnit med att spela i Ryssland och blivit ett populärt band på svenska Japan-konvent som UppCon i Uppsala och MeuwCon i Stockholm.

Den femtonåriga gitarristen och låtskrivaren Yohio pratar japanska och har tillsammans med sångaren Seike varit i Japan och träffat visual rock-artister som Kenzi (Anti Feminism) och Hizaki (Versailles). Japansk media har redan uppmärksammat bandet som medverkat med debutsingeln Bulletproof Roulette på en sampler producerad av Kenzi och utgiven av den japanska Japans ”visual rock”-tidningen Cure.

13 april följs Bulletproof Roulette (som i helgen toppade iTunes rocklista) upp med EP:n Seasons Will Change. 9 april spelar Seremedy på Klubben i Stockholm.

Claes Olson