24 mars 2011

Mando Diao släpper sitt fjärde album i USA

I maj släpps Mando Diaos senaste album Give Me Fire [EMI] i USA av det Fontana / Universal Music-distribuerade skivbolaget Subjective. Inför albumet släpps singeln Dance With Somebody, som just nu är aktuell som ledmotiv till ABC Televisions serie Dancing With The Stars – den amerikanska versionen av Let's Dance.

Give Me Fire och singeln Dance With Somebody släpptes i Europa och Skandinavien 2009. Give Me Fire blir efter Bring’em In, Hurricane Bar och Ode To Ochrasy det fjärde studioalbumet som Mando Diao släpper i Amerika.

Bandet har tidigare turnerat i USA och spelat både på klubbar (bl.a Troubadour i Los Angeles), festivaler (bl.a Coachella) och i tv-program som t.ex Late Night With Conan O’Brien och Above and Beyond MTV Unplugged (där bandet gästades av Juliette Lewis).

Albumet Give Me Fire släpps 31 maj. Singeln Dance With Somebody släpps 26 april.

Claes Olson