15 mars 2011

Sony Music kontrakterar DeathDestruction

Sony Music Entertainment Sweden AB har kontrakterat Göteborgsbandet DeathDestruction till den anrika etiketten Columbia.

DeathDestruction består av Jimmie Strimell (även i Dead By April), Jonas Ekdahl (trummor, tidigare i Evergrey), Henrik Danhage (gitarr, tidigare i Evergrey) och Fredrik Larsson (bas, även i Hammerfall).

Debutalbumet, som släpps 25 augusti, har spelats in under vintern i Göteborg hos producenten Roberto Laghi i IF-Studios. Ett första smakprov på albumet kommer i form av Fuck Yeah – en EP inspelad helt live i IF-Studion med release den 18:e april.

– Vi är stolta att signa avtal med Sony och vet att vi kommer jobba ihop många år framöver. Det skall bli underbart att få visa världen hur man spelar musik på riktigt. Nu går tåget mina vänner, håll i hatten, säger gitarristen Henrik ”Hinken” Danhage.

– DeathDestruction får mig att bli tonåring på nytt, säger David Mortimer-Hawkins, A&R på Sony Music. Vi är väldigt glada och stolta över att få arbeta med bandet och deras makalöst tunga debutalbum.

Lars Nylin