14 mars 2011

MELODIFESTIVALEN Eric Saade vann Melodifestivalen

Melodifestivalen 2011 är avgjord och det blev en dramatisk omröstning. Efter att de utländska jurygruppernas röster redovisats ledde Eric Saade över Danny Saucedo med två poäng. Och när svenska folkets röster hade räknats stod det klart att Eric Saade och låten Popular vunnit Melodifestivalen 2011.

Han var alltså både de utländska jurygruppernas och svenska folkets favorit. På andra plats kom Danny Saucedo med låten In The Club och på tredje plats The Moniker med bidraget Oh My God!.

– På sammanlagt cirka 1 500 röster som sms:ades till Radiohjälpsnumret på bidrag nummer 7 och 8 så lämnades fel svarsmeddelande. Rösterna räknades dock på rätt låt, eftersom det är skilda tekniska system som tar emot röster respektive skickar ut svarsmeddelanden. Detta har alltså inte påverkat röstningsresultatet, säger Thomas Hall, projektledare.

Det totala antalet telefonröster som kom in under direktsändningen var 1 326 222. Radiohjälpen fick därmed in 2 198 890 kronor. Totalt under Melodifestivalen 2011 har 6 495 717 kronor inkommit till Radiohjälpen.

Lars Nylin